26 Aralık 2009 Cumartesi

Bu Adam'ı Hiç Gördünüz Mü?

Adama da benzemiyor halbukiOrtalıkta bir kelle dolaşıyor, bir robot resim esasında ve ilk bakışta bir tecavüzcüyü andırıyor. Sevimsiz, biçimsizce gerilmiş dudakları ve kanatlanmış, uçmaya hazır kaşları (tek kaşı?) var. Saçları sol taraftan kelleşmeye yüz tutmuş ama kafanın genelinde de kurak bir iklim hakim.

Kim bu adam?

Birileri rüyalarında görer olmuş, ama anlatılanlara göre bu adam bizim "ak sakallı dede"lerimiz gibiymiş. İyi huylu, yardım sever, yol gösterir. Nasıl anlatayım, Freddy Kruger'in (A Nightmare on Elm Street) tam bir zıttı. Şarkısı da olsa olsa şöyle olurdu sanırım:

Bir, iki işte 'Adam' geldi / Üç, dört Adam'ın gözleri pört pört / Beş, altı Adam beni benden aldı / Yedi, sekiz kendisi maşallah pek semiz...

Örneğin yazılanlara göre rüyasında kaybolanların yolunu gösteriyormuş, üzgün olanların sırtını sıvazlıyormuş, gizli eşcinsel olanlarla bizzat ilgileniyormuş (Uydurmuyorum!) ya da uzun yola çıkacaklara yolluk hazırlıyormuş.

Dünyanın dört bir yanında bu adamın resminin olduğu el broşürleri (Flyer) ellerde, duvarlarda boy gösteriyor. İngilizce "flyer" bir sürü dile çevrilmiş, hala da çevriliyor. Bir internet sayfası hazırlanmış, burada rüya deneyimleri, fotoğraflar gibi bir rüya ile ilgili ne paylaşılabilecekse, işte onlar paylaşılıyor.

Bir girip bakılabilir bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.