2 Kasım 2009 Pazartesi

Tek tek, tane tane, anlaşılır bir biçimde açıklayınız

images Yıllardır TV’de bir Teke Tek programı vardır böyle başlangıcında küçüklerin “dıkşşş!! dıkşşş!!” diye arabaları birbirine çarpıştırdığı gibi iki okun birbirine çarpıştığı, lakin bir de gazetede bunun köşe yazısı vardır, bu köşe yazısının da bir köşe yazarı, Fatih Altaylı vardır. Kendisi hiç üşenmez, günlük yazar ve yazısına mutlaka bir kutucukta da “Ne zaman adam oluruz” diye bir bölüm ekler. Her gün üşenmeden yazdığı köşesinde yine hiç üşenmeden sürekli kendince felsefi, ne bileyim, hitap ettiği tebaya bir alaylı biçimde bu bölüme de yazar durur.

Fatih Bey’in bu itinalı, özverili, efendime söyliyeyim hummalı çalışması için tebrik edilmesi şart fakat şunu da muhakkak kendisine sormak gerekiyor ki, yıllardır yazdığınız köşenizde bir senede bu halkın adam olamamasına sebep gösterdiğiniz nedenleri topladığımızda yılda üçyüzaltmışbeş adet sorunlu konu ortaya çıkar ki, senelerdir bu köşeyi yazdığınızdan dolayı bu halkı ister istemez bir mahvolmuşluğun, bir yeniden onarılamazlığın, bir girabın içine de attığınızın farkında mısınız?

Sizden, en azından köşenizin bu bölümünü en çok haftada bir yayınlamanızı rica ediyorum ki hiç olmazsa herkesin kendini onarıp, sizin gözünüzde “adam” olabilmesi için yeterli bir zaman dilimine sahip olması mümkün kılınsın.

Bence tek tek, anlaşılır bir şekilde söylendiğinde –ilkokul öğretmenimin dediği gibi– anlayamayacağımız şey yok. Sizi mutlu etmek için sabırsızlanıyoruz efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.