3 Kasım 2009 Salı

Komple Teoriler

Asla komplo değil yazacaklarım, hepsi komple teoriler. Biliyorsunuz ki uluslararası ilişkilerde restler çekiliyor, notalar alınıp veriliyor, seyahatler düzenleniyor ama medyaya yansıyan olumsuzluklar iki gün sonra bıçak gibi kesiliyor. Ben de hükümet muhalefetlerinin medyada yansıyan demeçlerinden, hükümetin gündemi bu günlerde  nasıl değiştirdiklerini yazıyorum.

1- Domuz Gribi

Bütün sağlık yetkilileri ayarlanmış durumda, medyaya bilgi verirlerken bu dönemde olan grip vakalarının hepsinin domuz gribi olduğunu söylüyorlar. Daha geçen seneye kadar bu dönemde grip olmanın nedeni mevsim değişikliği iken bu sene muhakkak domuz gribidir deniyor. Demokratik açılım sarpa sarınca hükümet “hepimiz ölüceeeezz"!” diyerek halkın dikkatini değiştirme çabasında. Sabah akşam gazete, televizyon ve radyolarda domuz gribini dinliyoruz. İnsanımız o kadar korktu ki bi işe yaramayan, onları virüslerden koruyamayacak ince bezden oluşan uyduruk maskelerle geziyorlar özellikle Ankara’mızda.

2- Ergenekon Dalgaları

Ne zaman gündemi hükümet aleyhine haberler doldursa, bir yerden bir Ergenekon Davası’nın yeni bir dalgası patlak veriyor, bilindik birileri içeri alınıp duruyor. Gündem de haliyle bunların üzerine yoğunlaşıyor, aleyhteki vakıalar unutulup gidiyor.

3- Hükümete Komplo Düzenleniyor

Yine hükümet bir şeyleri eline yüzüne bulaştırdığında derhal bir ordu yetkilisi uzun zamandır hükümeti devirmek için uğraşıyor oluyor. Sonuç ise tam zamanında ele geçirilen belgelerle tehlikenin bertaraf edilmesi ve günün kurtarılması (Power Puff Girls iş başında).

Teorilerin hepsi deli saçması değil ama daha önemli bir nokta var ki bunlara bakarak söylenebilecek, çok unutkan ve gaz verilmeye müsait bir milletiz. İster yukarıdaki gibi gündemlerle, ister farklı şekillerde oynatılıyoruz hep.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.