25 Eylül 2009 Cuma

Stereoskop

Günlük olarak üşenmeden takip ettiğim nadir web sitelerinden biri olan Yahoyt.com'da ismini ve cismini gördüğümde, beynime mani olamadan bakışlarım karşımda duran ofisteki odamın açık kapısının ardına kaydı ve kitlendi.




Hac, umre ve bilimum sınırdışı dini vazifeler konusunda hayli tecrübeli olan bir sülaleye sahipseniz hele, Stereoskop dendiğinde dikkat kesilmiş bir kedi gibi kaşlarınız hilal biçiminde yukarı kalkması ve kafanızın direkt olarak profilden poz verme pozisyonu alması işten değil. Hac'dan gelmiş bir Stereoskop ile Almanya gibi Avrupa ülkelerinden gelen Stereoskop'un arasındaki farkı açıklamaya lüzum dahi görmüyorum. Birinde Hacer-ül Esved, diğerlerinde ise erotik görüntüler zamanın meraklı kitlesine hitap etmekteydi. Çocuk kitle olarak elbette erotizme değil Allah'a yakın olduğumuzdan, bizim Stereoskop'larımız Mekke ve yöreleri ile alakalı idi (kendimi kale almayıp, yine de açıkladım).

Her ne olursa olsun, sınırdışından gelen her zamane teknolojisinin karizmasına, albenisine sahip olan bu aleti  tekrar gördüğümde geçmişe gidip beynimde "çırt tık!" efektini ve "enee!" nidasını canlandırmadan da edemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.