21 Eylül 2013 Cumartesi

İstenmeyen Kısa Mesaj Güruhu

Son zamanlarda cep telefonlarımıza çok acayip sms'ler geliyor arkadaşlar. Bu mesajların büyük çoğunluğu da cinsel içerikli. 

Yok kadın azdırıcı damla, penis büyütme zamazingosu derken zaten TV'de reklamlarına rastladığımızda dahi "ulan hala mı, ulan yine mi?" dedirten bu ürünler nasıl bu kadar dibimize geldi, cebimize girdi? 

Gergedan dediğin vejeteryandır ama o kadar da bitkisel olamaz... on Twitpic
Öncelikle suç biraz bizde, bir mağazadan alışveriş yapıp kasaya gittiğimizde bizden direkt olarak cep telefonu numarası istiyorlar ve koyun gibi veriyoruz. Açıkçası bazı firmalar bu durumu kötüye kullanabiliyorlar, ellerindeki telefon numarası veri tabanını az da olmayan tutarlara satabiliyorlar. Satmayanlardan bazıları da ellerindeki numaraları o kadar çok arıyorlar ki, bunun adını rahatlıkla taciz koyabiliriz. 

Bir kere kolumuzu kaptırıp da ömür boyu kurtulamadığımız çağrı ve sms tacizcisi firmalar arasında sanırım şunlar başı çekiyordur:
  • TTNET
  • Digiturk
  • Dominos
  • Boyner
  • Turkcell
  • Avea (Turkcell ve Avea farklı operatör dahi kullansanız tacizi bırakmıyor)
  • Superonline (Hayır, zaten Superonline Fiber kullanıyorum bre saf, ne diye hala fibere çağırıyorsun?)
Bunların arasından belki de en tıynetsizi ise TTNET olmalı. Bu firmanın telefon numaralarımızı farklı farklı mecralara sattığı/verdiği hakkında pek çok insan hemfikir durumda.

Artık pek çoğumuz ev telefonu kullanmıyor ama beni zamanında anket araştırmalarından tutun da kaplıcalara kadar arıyorlardı, ki benim ev telefon numaramı sadece ailem biliyordu. Bu nedenle Türk Telekom da hiç masum sayılmaz ve kendi sağladığı numaraları bile satıyorsa, bizden irtibat bilgisi olarak aldığı cep telefon numaralarımızı da satmadığını düşünmek naiflik olur. Ya da bunların da hepsinden, bize ev telefon numaramız üzerinden hizmet veren TTNET sorumludur. Ona kaptırdığımız her türlü verinin suyunu sıkarak değerlendiriyor gibi görünüyor.

Dominos Pizza'nın bu spam sms'ler yüzünden başı belaya bile girdi, sms'leri İtalyan bir avukata çarpınca bir çocuk yuvasına 60 adet orta boy pizza ısmarlamaya mahkum edildi. Ağır bir darbe değil ama yüzünü kızartmış bu sonuç en azından. Habere buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu arada ilginçtir, yukarıdaki linki bulmak için Google'da arama yaparken şöyle bir sonuç da geldi önüme. Bu tacizci firmalar birbirleri ile de gayet sıkı fıkı herhalde. 

Aslında toplu sms gönderimini bu denli istismar eden firmaları bir liste haline getirip, ardından bu eşekliklerine karşı toplu bir tepki, bir eylem gerçekleştirmek en temizi bana sorarsanız.

Arz ederim!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.