10 Şubat 2010 Çarşamba

Yaratılış

Asabilik bizim ülkemizin vazgeçilmez bir ruh hali, bağımlılık haline gelmiş, herkesin şikayet ettiği ama asla bırakamadığı bir davranış olagelmiş her daim. Bunun yanında üzerimize yapışmış iki büyük özellik daha var, onlar da tembellik ve çay tiryakiliği. Bu üç büyükleri Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda çarpıştırın, ortaya çıkacak küçük Big Bang devlet memurlarının yaratılışlarındaki sırları gözler önüne serecektir. Bahsedeceğim şey hakkında BURADA çok kısa değinmiştim ama konuyu biraz daha açma ihtiyacı duydum.

Geçmişte komedi programlarında hep devlet dairelerindeki işlerin güçleştirilmesinden, bugün git yarın gellerden, rüşvetten bahsedildi ve yaklaşık bir on senedir benim dikkat ettiğim kadarı ile herhangi bir espri konusu yapılmıyor memurlar hakkında. Bunların hepsi bitti diye mi kesildi acaba orası tartışılır pek tabii ama bu on sene içerisinde tüm dünyada çılgınca bir teknoloji gelişimi baş gösterdi, ülkemiz ve kendisinin devlet daireleri de bu gelişimden ötürü değişim gösterdiler. Teknoloji sayesinde bugün git yarın gellerin sayısı azaldı, her şey artık İnternet vasıtasıyla şipşak halledilir oldu ama bu, allerjik bir reaksiyona da sebebiyet verdi.

Herhangi bir devlet dairesine gidin (valilik olur, belediye olur, efendime söyliyeyim okulların kalemleri olur, PTT olur...) işinizin olduğu kaleme gidip kapıdan içeri girdiğinizde, bilgisayar başında bir eli çenesinde bir eli de klavye ile çay arasında gidip gelen canlılar görmeniz işten değildir. Ekranlarına bir göz gezdirdiğinizde ise MSN yasak olduğu için Facebook ya da asosyallerin tarayıcılarında ise çevrimiçi tavla, okey gibi oyun sitelerinin açık olduğunu saptayacaksınız. Henüz sizin farkınıza varmamışlarsa bir uyurgezeri uyumuş gezerken uyandırmak ne kadar tehlikeli ise burada da aynı rivayet geçerlidir. Çok hafif bir şekilde boğazınızı temizleyin, balgam varmış gibi değil de sanki sabah yediğiniz simitten ufacık bir susam falan kalmış gibi. Konuşmaya başlarken sanki üzerinize bir karabasan çökmüşcesine sesiniz kısılsın, karşınızda böyle eşşek gibi ünlü birisi olduğunu düşünün, mesela ben böyle bir durumda Kıvırcık Ali'yi düşünüyorum (Benim için büyük önemi var). Bakışlar sizlere döndüğünde eğer kaşlar çatıksa, memurlar yeni bir çarpışmaya hazırlanıyor demektir, hemen kaçın! Boş bir surat ile size bakarlarsa geçersiz bir işlem yürütmüşlerdir, bir kaç kere daha öksürün siz. Normal, insani bir bakış yakalarsanız işinizi yaptırın, akabinde defolup çıkın gidin oradan.

Üzülün istemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.