1 Şubat 2010 Pazartesi

Hatun Kesmek

Kesmek: 1. Bıçak, makas vb. bir araçla bir şeyi ikiye ayırmak, parçalamak, doğramak. 2. Dibinden ayırmak 3. Düzgün parçalara ayırmak. 4. Kesici bir araçla yaralamak. 5. Ucunu almak. 6. Hayvanın başını gövdesinden ayırmak, boğazlamak. 7. Son vermek, gidermek. 8. Ara vermek. 9. Bir şeyden yoksun bırakmak, vermemek. 10. Akımı durdurmak. 11. Belirtmek, kararlaştırmak.12. Verilecek şeyin bir bölümünü alıkoyup vermemek. 13. Para basmak. 14. Azaltmak, güçleştirmek. 15. İskambil kâğıtlarında destenin üzerinden bir bölümünü kaldırıp öte yana koymak. 16. Geçişi önlemek. 17. Susmak. 18. Hasta organı ameliyatla almak. 19. Bölmek, ayırmak. 20. Yazıyı, filmi kısaltmak. 21. Uydurmak, yalan söylemek. 22. Rüzgâr, soğuk vb. çok etkili olmak. 23. Birini yermek, kötülemek. 24. Karşı cinsten birisini sürekli olarak süzmek, dikkatli bir biçimde bakmak. 25. Vahşice öldürmek. 26. Oyuncuyu takım kadrosuna almamak.

Suphe Böyle zengin bir dilimiz var işte, alt tarafı bir "kesmek" fiilinin sözlüğümüze geçmiş birbirine yakın ya da uzak tam 26 adet farklı anlamı var. Ben altı çizili olandan, 24. sıradakinden bahsetmek istiyorum. Genellikle erkeklerin üzerine yapışmış olan bu fiili hanım kızlarımız da pekala uyguluyorlar, görüyor, farkediyoruz. Ama ne yalan söyliyeyim biz erkeklerde çok iğrenç haller aldığı oluyor bu eylemin, pek çok şeyde olduğu gibi bunu da iğrenç bir kıvama sokabiliyoruz.

Her zaman söylerim, her şeyin bir adabı var diye. Bu işin yok mu? Elbet bu işin de var, hatta en çok bu işin adabı var. Bir hatun kişi kesilirken seksi olunduğu düşünülerek surata abuk şekiller vermek erkeği maymunlaştırıyor. Yüz ifadesinden emin olmayan erkek arkadaşlara yanlarında ayna taşımalarını tavsiye ediyorum. Görecekler ki hayallerindekinden çok daha malak bir surata sahip oluyorlar böyle durumlarda.

Bir de kestiğinizi hatunun gözüne sokun farkedilmek adına, lakin ağzına girmeyin güzel insanlar. Hele kafanız oynarbaşlı olmasın sakın, gayet sakin olun. Yukarıdan gelen birini gördüğünüzde boynunuz onun yerçekimine biraz karşı koysun, lap diye yörüngüye oturup, eblehmişçesine kafanızı döndürüp durmayın.

Örneğin benim iş nedeniyle her günüm Tunalı Hilmi Caddesi olarak adlandırılan, tiki kızlarımızın yoğunlukla ziyaret ettiği ve "kesilebilite" bakımından çok gelişmiş bir yerde geçiyor. Benim işyerimle aynı binada farklı bir meslek icra eden 40'lı yaşlarında bir adam var, uzun saçlı, yaşına göre gayet sağlam biri. Kar, kış, kıyamet demeden bu adam cadde üzerindeki kaldırımlarda bulunan banklara oturup hatun kesiyor, ama bir sonuca ulaşabiliyor mu sevgili dostlar? Hayır, çünkü kafası durmuyor bu adamın, yukarıdan gelen mini etekliyi keserken kafası onunla birlikte aşağıya kayıyor, aşağıda dar pantolonlu bir kadın görünce onula birlikte de yukarı çıkıyor kafası. Geçen eli ile konuşurken gördüm, merdivenlerden iniyordu. Sanırım tartışıyorlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.