22 Nisan 2012 Pazar

Paradoksal

"Yumurtaya can veren Rabbim" diye söze başlandığında malesef bazen buradan sonra bambaşka bir hal alabiliyor cümlenin gidişatı; hayal kırıklığı...

Bazı yumurtalar size bir şey vaat ediyormuş gibi görünüyor fakat gelişimini tamamlayamadığından sanırım, istediğiniz tadı ağzınızda bırakmayı geçtim yediğinize bin pişman edebiliyor. Ama olmamışlığı yüzünden bir yumurtaya kin güdebilir misiniz? Elbette hayır, yumurtalık onun doğasında var. Kendinize yakın hissettiğiniz ve aranızda bir bağ bulunan yumurtanın evrimini tamamlayamamış, empatiden yoksun ve sosyal bakımdan yeteneksiz/engelli olması sizi hayal kırıklığına uğratabilir, o yumurtadan utanmanıza, etrafınızdakilere böyle bir yumurta ile aranızda bir bağ olduğunu söylemeye utanmanıza neden olabilir fakat onun bir yumurta olduğunu, düşünceden yoksun olduğunu ve evrimleşememiş olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. 

Düşünceden yoksun bir yumurta sizi üzemez, çünkü böyle bir yumurtadan beyinsel ve vicdani işlev gerektiren bir eylem bekleyemezsiniz. Tüm yumurtaların olmuşluk kıvamına erişmesi temennimle.

Arz ederim!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.