24 Kasım 2014 Pazartesi

Android İçin Nokia Z Launcher Yükleme

Selam Dostlar!

Bir gün daha geçmiyor ki bir uygulamanın kullandığımız telefonu desteklediği söylemesine rağmen, Google Play Store'da bunun tam aksini görmeyelim.

Z Launcher, Nokia tarafından şimdilik popüler olan birkaç Android telefona çıkarılan çok sade ve kullanımı pratik bir Launcher programı. 

Launcher nedir? Android telefonunuzun ana ekranını değişik özellikler, temalar ile bezeyen programlara launcher deniyor. "Launch" kelimesi İngiliz dilinde "Başlatmak, çalıştırmak" anlamına geliyor, hatta roketlerin fırlatılmasında da "launch" fiili "fırlatmak" anlamında karşımıza çıkmakta, tabii bunun konumuzla bir alakası yok. Sözün kısası launcher, programları çalıştırmada bize yardımcı olan, yazılımcının keyfine göre değişik temalarla da gelebilen bir ana ekran (home screen) yazılımıdır.





Z Launcher şu anda Beta sürümünde, ama siz de benim gibi her defasında "This app is incompatible with all of your devices." ya da meaili ile "Bu uygulama hiç bir cihazınız ile uyumlu değil." uyarısı alan bahtsızlardansanız programın salt APK'sını indirmek bazen en iyisi oluyor.

Z Launcher'in en büyük ve kullanışlı özelliği ekrana getirmek istediğiniz kişinin, uygulamanın harflerini elinizle yazarak hemen erişebilmeniz.
Bir diğer güzelliği ise en çok kullandığınız uygulamaları ana ekranda tutması.

Z Launcher Hangi Telefonlar ile Uyumlu? 
  • Nexus 5
  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S5
Tabii bu büyük ihtimalle daha da yayılacaktır zamanla, kendi sayfasından kontrol etmek isterseniz buradan buyurun: http://feedback.zlauncher.com/knowledgebase/articles/374249-supported-devices

"Kendimi şanslı hissediyorum" diyorsanız Google Play Store'daki yeri burada:

Size burada direkt indirme linkini vereceğim, ama doğaldır, biraz paranoyak bir yapınız varsa Nokia'nın sitesinden de 2 adımda nasıl indirebileceğinizi de göstereceğim.

Öncelikle az paranoyaklar için direkt indirme linkini şuradan buyurunuz:


Normalden az daha fazla paranoyak dostlar (asla yaftalama yok, paranoyak olmak her insanın en doğal hakkıdır!) için adımlar tamı tamına şöyle:
  1. https://www.zlauncher.com/download/store.html adresini ziyaret ediyoruz ve bize sunduğu ikinci seçenek olan Don't have Google Play? Click here   'a tıklıyoruz. Bizden Google hesabımızla bir giriş yapmamızı istiyor. Bunu da yapın.
  2. Şimdi size aynısını bir de telefondan yapın diyecek. Size verdiği linki telefonunuzda hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız oradan ziyaret edin, ardından yine aynı şekilde Google hesabınızla giriş yapın ve APK dosyanızı download klasörünüze otomatik indirmesini bekleyin. 
Paranoyak olmak biraz zahmetli gördüğünüz gibi, ben size birkaç satır yukarıda kendime indirdiğim dosyanın linkini vermiştim oysaki.


Arz ederim!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.