4 Ağustos 2012 Cumartesi

Upload Kısıtlama

Telif hakkı yönündeki şiddetli yaptırımlara rağmen Torrent kullanmayanımız yok denecek kadar azdır. ADSL kullanıcıları, kendilerine upload (yükleme) kotası uygulanmadığı için oldukça rahat fakat Fiber internet kullanıcılarına malesef "Adil Kullanım Kotası" olarak geçen, hiç de adil olmayan uygulama ile upload sınırlaması da getirilmekte.

Hal böyle olunca indirme (download) kotanızı aşmasanız da yükleme (upload) kotanızı aşabiliyorsunuz bazı durumlarda. Çoğu torrent uygulaması da yükleme hızını en az 10kb/s olarak zorunlu tutunca, aktif bir torrent kullanıcısı iseniz yükleme kotanızı aşmanız işten bile değil.

Bunun önüne geçmek için piyasada (çoğu shareware, yani ücretli) birçok program bulunmakta ve bunların en kullanışlarından birisi de NetLimiter isimli program. Kısa bir araştırma ile bu programı internet üzerinde ilacı ile bulmak mümkün.


Bu programla kullandığınız ve internete erişen programlarınızın hem indirme hem de yükleme hızınızı kısıtlayabiliyorsunuz. Örneğin Torrent için kullandığınız program için bir kural oluşturarak yükleme hızını, programın izin vermediği düşüklükte bir hızda (örn. 1kb/s) ayarlayabilir, kotanızı aşmadan rahatlıkla indirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Arz ederim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.