7 Kasım 2011 Pazartesi

Ubuntu'da Last.fm Free Music Player

Chrome kullanıcılarının pek çoğu artık Last.fm Free Music Player'in ne olduğunu, nasıl kullanılacağını iyi biliyor fakat bu güzel eklenti malesef Linux üzerinde Chromium kullananlara sıkıntı çıkarıyor. Eklenti güzelce kuruluyor, her şey (şarkılar, sıralamaları vs.) Windows üzerindeki gibi görünüyor, hatta şarkılar bile çalınıyor gibi görünüyor fakat PC'mizden ses seda çıkmıyor. Bu sadece bizde olan bir sorun değil, tüm Chromium kullanıcılarının yaşadığı bir sorun ve çözümü de tam burada!



Her şeyden önce sıkıntımız, Chromium'un çalıştırması gereken codec paketindeki (chromium-codecs-ffmpeg-nonfree) eksikliklerde. İnternette arama yaparken paketin kurulumu ile ilgili pek çok komut buldum (zira hepsi birbirinin aynısı) fakat bir şeye yaramıyorlar. Paketlerin konumlandırılamadığına dair terminalden uyarı bilgisi alıyoruz bu komutu çalıştırdığımızda.


Ubuntu 11.04 ve 11.10 sürümlerinde denenen ve çalışan paketimiz zaten Ubuntu'nun kendi paket servisinde sunulmuş. Ben de burada bu paketin adresini veriyorum. Benim tavsiyem linki Firefox ile açın, Chromium kapalı iken kurun. Ardından sistemi yeniden başlatın. Bu işlemlerden sonra Last.fm Free Music Player artık çalışacaktır.


Link ile açılan sayfada şu bağlantıya tıklayacaksınız, sorun olursa sağ tıklayıp "hedefi/bağlantıyı farklı kaydet"i seçebilirsiniz:  security.ubuntu.com/ubuntu

'Yok uğraşmam Ubuntu sitesiyle, bana paket linkini buradan versen de olur' derseniz, buyrun o da burada: http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/c/chromium-browser/chromium-codecs-ffmpeg-nonfree_15.0.874.106~r107270-0ubuntu0.10.04.1_all.deb

Arz ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.