6 Ekim 2011 Perşembe

UGG Bot Mu İstiyorsunuz? Elinizin Kiri Olsun!

UGG BOTZaten daha evvel UGG dâhil her tür botun mevsim dışı giyilmesine karşı serzenişlerimi belitmiştim. Ama durum “moda”ya da girince, konu daha ciddi bir hal alıyor, çünkü modanın doğası gereği birinde olanı HERKES istiyor.

Evet, çok alay konusu oldu, üzerine türlü geyikler döndü bu UGG botun ama kendisine olan rağbet su götürmüyor. Az önce dediğim gibi, HERKESin istediği pahalı bir UGG bazen ulaşılamıyor gibi görünse de imdada yerel ya da ucuz ithal sanayi yetişiyor.

İşin içine “ucuz” kelimesi girince diğer alanlarda olduğu gibi modada da masumiyet ortadan sessiz sedasız kalkıyor, dezavantajların oluşturduğu ‘koca’ bir avantajın gölgesinde kalıyor. Bu avantajların büyüsüne kapılanlar için dün, yani 4 Ekim 2011 tarihli bir haberden ufak bir alıntı yapmak istiyorum.

Ugg botları normalde Avustralya koyunlarının derilerinden elde ediliyor. Ancak rakun köpeklerinin postu da bu koyunlarınkine benzer. Asya cinsi rakun köpekleri Çin'de korkunç koşullarda çiftliklerde yetiştiriliyor. Sonra da kaçakçılara satılıyor.

Uluslararası Şefkat Topluluğu İngiltere temsilcisi Mark Jones, "Rakun köpekleri inanılmaz derecede sürekli olarak eziyete uğruyor. Yavaşça ölüyorlar, vücutları kan içinde kalıyor" diyor.

Cidden ergen arkadaşlarım ve özenti dostlarım, hala UGG bot mu istiyorsunuz? O zaman cidden elinizin kiri, hayırlı ve uğurlu olsun botlarınız.

Arz ederim.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25285551

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.