14 Haziran 2010 Pazartesi

Sağlıklı Yaşam Koçu

Çok enteliz, çok "kuğl"uz, efendime söyliyeyim pek bir burjuvayız; ve işte tam da bu yüzden yaşam koçu falan ayarlayıp artık işte nerede satılıyorlarsa oradan, hemen yetkiyi, idareyi ellerine teslim etmeliyiz. Ne kadar mal insanlarız ki hemen, affedersiniz, her boku birilerinin ellerine emanet ediyoruz.

Bir Yaşam Koçuna Neden İhtiyaç Duyarız?

Koc Budur Abicim İşte! Evet, hiç ihtiyaç duymayız. O yüzden böyle bir başlık atmak çok saçma olurdu doğrusu. Güzel annelerimizden daha alâ yaşam koçu var mıdır ey dostlar şu hayatımızda görüp de görebileceğimiz, ha? Makarnayı bile "Ekmekle ye yavrum, miden bulanmasın." diye yediren o melek şahsiyetlerden başka hiç bir şeye ihtiyaç duymayız. O kadar!

Bir de araştırdım internetten, bu adamlar kendilerini nasıl pazarlıyorlar diye, tam da tahmin ettiğim gibi çıktılar. Buyrunuz:

Yaşam koçluğu; psikolojik problemi olmayan ve yaşamında normal davranışlar sergileyen bireylerin hedeflerine daha hızlı ve etkili ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla verilen profesyonel bir, kişisel çözüm hizmetidir. Yaşam koçu, Klinik Psikologların veya Psikiyatrinin uzmanlık alanına giren anormal davranışlarla, psikolojik hastalıklarla ve psikolojik problemlerle ilgilenmez. Normal davranış sergileyen insanların hayatında nasıl daha başarılı olabileceğiyle ilgilenir. Tedavi edici değil geliştiricidir.

Yani, diyorlar ki: Abicim siz zaten süper insanlarsnız ve bize verecek yani çöpe atacak paranız da var. Bize verecek paranız varsa siz zaten belli bir kariyere sahipsiniz, kendi başınıza yükselmenizin de önü açık çünkü problemsiz, dertsiz ve dahi tasasız insanlarsınız. Biz yaşam koçları olarak, billurlarımızı kıpırdatmadan bu süreç içerisinde sizi pohpohlayarak cebinize giren fazla paranın sizi strese sokmasını önlüyoruz.

E yani bu durumda, kusura bakmayın ama bu adamların paralarını aldıkları denyoları sövüşlemede sonsuz hakları var. Bir de eğer bir koç tutacaksanız bence zenci olsun, koç dediğin zenci olur çünkü.

Arz ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.