10 Ağustos 2012 Cuma

Chrome'da Windows Media Player Sorunu

Tarayıcı olarak Google Chrome kullanıyorsunuz, Windows Media Player eklentisini defalarca yüklemenize rağmen her seferinde bu eklentinin olmadığına ve yüklemeniz gerektiğine dair bir uyarı alıyorsunuz.

Ardından biraz internet araştırması ile forumlarda sorunun C veya D dizininden PFiles klasörünün silinmesi ve eklentinin tekrar kurulması ile çözülebileceği bilgisini alıyor, deneyip yine başarısız oluyorsunuz.

Kesin çözümü şu o halde:
Google Chrome yeni sürümlerinde güvenlik önlemi olarak Web Mağazası dışından eklenti yüklemeye izin vermiyor. Fakat bunun için de bir yol var elbet...
  • Chrome adres çubuğuna chrome://chrome/extensions yazın, bilgisayarınıza indirdiğiniz wmpChrome.crx dosyasını bu eklenti penceresine sürükleyin ve yükleme sorusuna onay verin.
  • Geçmiş olsun.
Arz ederim!

9 Ağustos 2012 Perşembe

LÖSEV Gönüllüsü Olmak Bir Ayrıcalıktır...



Büyük LÖSEV Ailesi, lösemili&kanserli çocuk ve ailelerin bu zorlu mücadelede yalnız olmadıklarını göstermek için sevgi ve azimle çalışan bir vakıftır. LÖSEV kurulduğu 1998 yılından bugüne dek faaliyetlerini duyarlı kişi ve kuruluşların destekleri ve binlerce GÖNÜLLÜSÜ’nün katkılarıyla gerçekleştirmiş; Türk halkının konu hakkında daha bilinçli ve duyarlı olmasıyla beraber tedavide %91'lere çıkardığı başarısını %100’e çıkartmayı hedeflemiştir.

LÖSEV'e gönlünü veren gönüllüler LÖSEV’in her etkinliğinde aktif rol almakta, vakıf çalışmalarına aktif katılım göstererek çocukları hayata bağlamaktadırlar.
Yüreğinde paylaşım ve sevgiye yer olan herkesi Lösev gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.


Lösev gönüllüsü olabilmek için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli: http://bit.ly/losevgonullusu
Lösev’i Facebook’ta takip etmek için: www.facebook.com/losev0660
Lösev’i Twitter’da da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile  paylaşımlarınızla destekleyebilirsiniz.


Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Upload Kısıtlama

Telif hakkı yönündeki şiddetli yaptırımlara rağmen Torrent kullanmayanımız yok denecek kadar azdır. ADSL kullanıcıları, kendilerine upload (yükleme) kotası uygulanmadığı için oldukça rahat fakat Fiber internet kullanıcılarına malesef "Adil Kullanım Kotası" olarak geçen, hiç de adil olmayan uygulama ile upload sınırlaması da getirilmekte.

Hal böyle olunca indirme (download) kotanızı aşmasanız da yükleme (upload) kotanızı aşabiliyorsunuz bazı durumlarda. Çoğu torrent uygulaması da yükleme hızını en az 10kb/s olarak zorunlu tutunca, aktif bir torrent kullanıcısı iseniz yükleme kotanızı aşmanız işten bile değil.

Bunun önüne geçmek için piyasada (çoğu shareware, yani ücretli) birçok program bulunmakta ve bunların en kullanışlarından birisi de NetLimiter isimli program. Kısa bir araştırma ile bu programı internet üzerinde ilacı ile bulmak mümkün.


Bu programla kullandığınız ve internete erişen programlarınızın hem indirme hem de yükleme hızınızı kısıtlayabiliyorsunuz. Örneğin Torrent için kullandığınız program için bir kural oluşturarak yükleme hızını, programın izin vermediği düşüklükte bir hızda (örn. 1kb/s) ayarlayabilir, kotanızı aşmadan rahatlıkla indirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Arz ederim!